perjantai 11. toukokuuta 2012

Rentoutumisesta

Olen usein kuullut, että erityisesti tyypillisille naisille rentoutuminen on hyvinkin suunniteltua toimintaa. Täytyy varata oikeanlaista syötävää, jalkakylpyyn sopivat tuotteet ja ehkäpä jopa aikaa joogata. Rentoutuminen on jo itsessään siis tietynlainen suoritus, jolla voi olla jopa oma aikataulunsa. Ensin hemmotellaan itseä pilateksella (hahahaha!), sitten katsotaan jokin omaa henkistä kehitystä tai koulutusta edistävä vaihtoehtoelokuva, ja syödään levy suklaata. Ehkä jopa juodaan tilkkanen viiniä.

Tämä varmasti toimii monille, mutta oma reseptini täydelliselle rentoutumiselle on seuraava:
1. Saan olla yksin kotona.
2. Varattuna on runsaasti alkoholijuomia.
3. Soittolistani on täynnä ajoittain mautonta ja jopa sietämätöntä musiikkia, jota etenkään Paavo ei jaksaisi kuunnella hetkeäkään, ja josta saisin kuulla vittuilua ties keneltä.
4. Kotona on paljon projekteja, joihin en jaksaisi tarttua selvin päin, mutta jotka humalassa tuntuvat jumalaisen inspiroivilta. Enkä liioittele, koska monet niistä ratkaisuista, jotka olen humalapäissäni keksinyt, eivät olisi koskaan juolahtaneetkaan mieleeni tylsistyneessä, selvässä olotilassani.

Niin, suosittelen kaikille (myös miehille) tätä täydellistä irtautumista siitä, mitä arki ja elämä ylipäänsä merkitsevät, eli suorittamisesta ja vastuuntunnosta. Juo itsesi humalaan. Tupakoi niin usein kuin koet tarpeelliseksi. Kuuntele musiikkia, joka saa olosi rentoutuneeksi tai energiseksi välittämättä siitä, mitä sinun "kuuluisi" kuunnella nähden siihen, mitä yleisesti ottaen edustat. Itse nautin (julkisesti) black metalista, industrialista, goth rockista ja ties mistä muusta. Humalassa ja yksin ollessani esimerkiksi Miley Cyrus tai Avril Lavigne tuntuvat hyvinkin tilanteeseen sopivilta. Puhumattakaan Lady Gagasta tai vaikkapa Lana del Reysta.

Omalla kohdallani minua kiinnostaa noin niin kuin musiikin saralla ainoastaan se, mitä tietty biisi saa minut tuntemaan. Sillä ei ole väliä, kuinka kultivoitunutta, asiaankuuluvaa tai tarkoituksenmukaista se on. Yleisesti ottaen nautin hyvinkin raskaasta musiikista, mutta toisaalta taas kauniisti tehty ja voimakas poppibiisi voi olla omiaan kohottamaan fiiliksiäni.

Joka tapauksessa... Älkää ottako vaikutteita naistenlehdistä, joissa rentoutumisesta tehdään samanlainen suoritus kuin esimerkiksi ruuanlaittamisesta, kuntosaliharjoittelusta tai raskaan kirjan lukemisesta.

Relax and have A LOT of fun! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti