perjantai 13. heinäkuuta 2012

50 faktaa minusta

Olen saanut niin paljon hyvää palautetta näistä listapäivityksistäni, joten ajattelin jakaa kanssanne 50 irrelevanttia faktaa itsestäni. Katsotaan, mitä keksin mainita.



1. Olen 172 cm pitkä. Nuorempana olin 174 cm pitkä. En tiedä, mitä tapahtui.

2. Olen äärimmäisen neuroottinen pienten yksityiskohtien suhteen, mutta elän mieluiten hallitussa kaaoksessa.

3. Minulla menee pukeutumiseen ainakin kymmenen minuuttia extra-aikaa, koska kaikki vaatteeni ovat mustia ja yhdessä mytyssä arkun / sohvan / säkkituolin päällä. Tunnustelemalla siis mennään.

4. En voi sietää elitistisiä ituhippejä. Siksi onkin välillä vaikeaa olla humanisti.

5. Toinen nimeni on Katriina.

6. Vaikka imagoni viittaa siihen, että kuuntelen vain raskaampaa musiikkia, yleensä yksin kotona ollessani kuuntelen "salaa" myös esimerkiksi Avril Lavignea, Miley Cyrusta ja Kerlia.

7. Rippipappini ahdisteli minua seksuaalisesti, joten haastoin hänet oikeuteen. Hän on nyt menehtynyt enemmän tai vähemmän tuon oikeudenkäynnin seurauksena.

8. Jos olisin joku cyber-gootti tms, tehostevärini olisi pinkki. Tai hopeanharmaa.

9. Kissamme nimi on Kuutti Mukava. Kuutti tuli meille kesällä 2008 sen jälkeen, kun hänen entinen omistajansa halusi antaa hänet pois kolmen kettuterrierin hyökkäyksen jälkeen. Kuutin alkuperäinen nimi oli Viiru. (How original.)

10. Lempisarjakuvahahmoni on Spider Man. Tai no, ElfQuestia ei nyt tässä yhteydessä lasketa mukaan. Sanotaan, että lempparini Marvelin hahmoista on Spider Man. Ja lempipahis tietysti Venom tai Carnage. Ja Dr. Curtis Connors on myös aika jees. Michael Morbiusta tietenkään unohtamatta. Mä olen vähän nörtti.

11. Olen ollut parisuhteessa lähes tauotta 13-vuotiaasta lähtien.

12. Olen hyvin huolissani Blu-Rayn tulosta ja siitä, että se korvaa kohta DVD:n kuten DVD korvasi VHS:n. Minulla on aikaskin hieno leffakokoelma, enkä haluaisi aloittaa taas alusta. Mitä haaskausta.

13. Juon lähestulkoon joka päivä. Ne päivät, kun en juo, ovat aika rankkoja.

14. Minulla on pienestä pitäen ollut tarve saada pääni sekaisin. Kahdeksanvuotiaana imppasin enon kellarissa tinneriä, rakastuin vähän vanhempana alkoholiin, sitten pilveen, sitten taas alkoholiin, ja nyt mukaan ovat tulleet myös rauhoittavat. Yritän kovasti olla jäämättä niihin koukkuun. Oloani helpottavat tutkimustulokset siitä, että yleensä keskivertoa älykkäämmillä ihmisillä on päihdeongelmia. Toisin sanoen tieto lisää tuskaa.

15. En osaa lakata kynsiäni. Vaikka kuinka harjoittelen, se ei vain onnistu. Siksi käytän vain läpinäkyviä tai jotain helvetin "vaahtokarkin" värisiä lakkoja.

16. Mielestäni pahin asia, minkä olen koskaan ulkonäölleni tehnyt, on se, että vuonna 2008 vaalensin tukkani. Eivät nämä heikot hiusparat kestäneet sellaista käsittelyä, ja kärsin siitä edelleen.

17. Otin ensimmäistä kertaa lävistyksen huuleeni 15-vuotiaana messuilla Dani Filthin innoittamana.

18. Ensirakkauteni oli Disneyn Peter Pan. Ja Topi-katti. That´s kinda sick, though.

19. Erosin kirkosta 15-vuotiaana molempien vanhempieni täydellä suostumuksella. Isovanhempani eivät tiedä siitä vieläkään. Katsotaan, mitä tapahtuu, kun häitä ei pidetäkään kirkossa. Asiassa on kuulemma jopa perintöni kyseessä.

20. Lempipuuni on verivaahtera.

21. Aurinkomerkiltäni olen Kalat, nousevana on Leijona ja kuumerkkinä Rapu.

22. Muutin pois kotoa Kotkasta Turkuun 16-vuotiaana. Kun saavuin ensimmäistä kertaa omaan asuntooni Eerikinkadulla, siinä poliisilaitosta vastapäätä, sain yli kolme tuntia kestäneen paniikkikohtauksen. Sitten menin lähikauppaan hakemaan ruokaa, ja siitä se sitten lähti. Tuo uusi elämä.

23. Aloin pukeutua goottilaisittain 14-vuotiaana. Huh, siitäkin on jo kymmenen vuotta, ja tyyli on kyllä hilliintynyt melkoisesti. Musta on silti säilynyt ehdottomana päävärinä.

24. Haluaisin ottaa tatuoinnin, mutta iholaatuni on itsestään arpeutuvaa, joten luultavasti tatuoinnista tulisi pelkkä ihana värikäs arpipaakku.

25. Kaikki lopullisuus ahdistaa minua. Ehkä siinä on yksi syy, miksi en uskalla lähteä ottamaan tatuointia. Kuolema, arpeutuminen, lopulliset muutokset elämässä ovat jotain aivan kamalaa. Siksi en oikein voi lomaillakkaan missään, koska lähtö tekee minut niin surulliseksi; en tule enää koskaan näkemään tätä paikkaa.

26. Äidin puoleinen sukuni on lähtöisin Karjalasta. Iso-isoäitini Katri Havia oli omana aikanaan tärkeä ja arvostettu informantti folkloristisessa tiedonkeruussa. Tästä syystä isoäitini on niin ylpeä siitä, että opiskelen folkloristiikkaa.

27. En pidä auringonpaisteesta (paitsi talvella). Valitsen aina varjoisan kadunpuolen. Small talkin yhteydessä pyrin kuitenkin esittämään normaalia tässä suhteessa. "Jee, onpa ihana ilma!" (lue: Kill me now.)

28. Olen lähes joka päivä tietoisesti kiitollinen siitä, ettei kolmannen asteen akneni siirtynyt hartioistani kasvoihini.

29. Nukahdan yleensä magneettikuvauksessa. Myös ensimmäisessä PET-kuvauksessani nukahdin, mutta seuraavassa sain paniikkikohtauksen, mikä oli tietysti ikävää, koska kuvausta ei saatu suoritettua loppuun. Jäi jostain kymmenestä minuutista vajaaksi.

30. Jos ja kun saamme lapsia, haluaisin, että pojan nimeksi tulisi Ahti Tapio, ja tytön nimeksi Vellamo Katriina.

31. En edelleenkään tiedä, pidänkö oman sukunimeni vai otanko Paavon sukunimen. Toisaalta haluaisin vaihtaa sukunimeni Haviaksi, koska siitä suvusta tulen, ja se on hyvin arvostettu suku. Toisaalta haluaisin ottaa isäni sukunimen, Kivimaa, koska se kuolee isäni ja hänen siskonsa mukana. Plus se on aika hieno.

32. Voimaeläimeni on karhu. Tähän liittyen (entinen) Coven-nimeni oli Aria, joka tarkoittaa Karhutarta.

33. Suurin kipu, jota olen koskaan kokenut, oli selkäydinnestenäytteenotto. Myös valtimokanylointi oli kamalaa. Jää kaiken maailman lävistämiset kyllä kakkoseksi.

34. Käytän hajuvetenäni ainoastaan The Body Shopin Vanilla-eau de toilettea.

35. Lähes kaikki hampaani on juurihoidettu. Vain hymyhampaat ovat säilyneet siltä. On niitäkin toki paikkailtu, muttei ole tarvinnut juuriin kajota.

36. Idoleitani ovat kaikki historian voimakkaat naishallitsijat, etenkin Elisabeth I, Erzébet Báthory ja Katariina Suuri.

37. Jos en haluaisi edetä akateemisella polulla, seuraisin luultavasti äitini jalanjälkiä ja opiskelisin itseni ompelijamestariksi. Toinen vaihtoehto olisi olla kuvittaja.

38. Hassu yhteensattuma sinänsä, että Paavon ja isäni Paulin nimipäivä on samana päivänä, 25.1.

39. Tämä on kaikista oudoin "yhteensattuma"; molempien, minun ja Asmon, syntymän jälkeen on ilmestynyt Roope Setä- sarjakuva, jossa on pääosassa kaksi intiaanirakastavaista, nimeltään Asmo ja Solja. Sarjakuvassa esitettävän "legendan" mukaan nämä kaksi joutuivat olemaan toisistaan erossa meren erottamina. Se on outoa myös siksi, että Solja ja Asmo eivät nyt ole mitään geneerisiä intiaaninimiä. Äidillä on se pokkari tallessa, jos joku tätä epäilee.

40. Jos äiti olisi saanut päättää, minä olisin nimeltäni Iina-Riikka, ja Asmo olisi Lari-Aleksi. Kiitos iskä.

41. Jalkateristäni puuttuu ihan syntymävikana muutamat luut. Tämä tietysti vaikeuttaa kävelemistä entisestään, ja yläasteella sainkin vapautuksen liikuntatunneistä, joilla luisteltiin. Jee!

42. Rakastan legginseja, ja mielestäni on todella harmillista, että ne on leimattu tyyliin epätrendikkäimmäksi jutuksi maailmassa. Minulle ei löydy housuja, joten käytän aina mustia legginseja ja mustaa trikoo-minihametta. Mielestäni se on ihan ok, senkin laiheliinit. :/

43. Kannatan uusia, nuorekkaita puolueita, kuten Muutos- ja Piraatti-puolueita. Mutta se siitä, en pidä poliittisesta keskustelusta yhtään.

44. Nimi Solja on feminiinimuoto muinais-hämäläisestä miehen nimestä Sotia.

45. Voin katsoa yhtä ja samaa elokuvaa putkeen useaan otteeseen. Esimerkiksi edellisjouluna lahjoja paketoidessani katsoin Stardustin kolme kertaa putkeen. Nyt mulla on menossa Left-Handed And Candid -kausi. Se on hyvää ryyppyseuraa. Having fun with Dani and the filths.

46. Olen aina altavastaajan puolella, oli kyse sitten America´s Next Top Modelista tai kukkotappelusta.

47. Vaikka mun pitäisi olla työni puolesta jonkinlainen elokuva-expertti, en ole koskaan nähnyt yhtäkään James Bondia, Star Warsia tai mitään Marilyn Monroen tähdittämää pätkää. Shame on me.

48. Uskon aaveisiin, räyhähenkiin, etiäisiin ja enneuniin. Jne.

49. Lempimaalaukseni on Jan Vermeerin Turbaanipäinen tyttö.

50. Lempikoruaiheeni on pöllö, ja keräilen pöllökoruja.


Wau, jos jaksoit lukea loppuun asti, onnittelut! Olet selkeästi pitkäjänteinen ja jollain hiukan perverssillä tavalla utelias henkilö. (Just kidding, love ya all!)

torstai 12. heinäkuuta 2012

Fatalismista

Minä olen fatalisti, eli toisin sanoen uskon jollain tapaa ennalta määrättyyn tulevaisuuteen ja kohtaloon.

Kaikki se paska, mitä olen elämässäni kokenut, on aina johtanut johonkin hyvään. Täytyy vain olla kärsivällinen. Kohtalon polut ovat oikukkaat ja vaativat voimaa ja positiivista asennetta.

Ensinnäkin, jos en olisi yksinhuoltajan lapsi, olisin tuskin yhtä vahva ja itsenäinen. Jos en olisi ollut yksinäinen ja koulukiusattu Kotkassa, en olisi välttämättä koskaan muuttanut Turkuun. Silloin en olisi koskaan tavannut Paavoa. Jos minulla ei olisi todettu MS-tautia, en saisi yhtä hyvää terveydenhuoltoa kuin nykyään. Jos en olisi seurustellut aiemmin henkilön kanssa, jonka kanssa katsoin keskimäärin kaksi elokuvaa päivässä, en olisi näin hyvä työssäni Makuunilla. Ja niin edelleen.

Ehkä kaikessa on kyse ainoastaan positiivisesta ajattelusta, mutta jotenkin tuntuu, että elämän pienet palaset useimmiten loksahtavat kohdilleen juuri niin kuin niiden pitääkin. Joistakin asioista vain tietää etukäteen, miten niiden kuuluu mennä, ja niin ne sitten lopulta menevät. Se on aina vain ajan kysymys.

Olen vielä nuori, 24-vuotias, mutta minulla on sen verran elämää takana kuitenkin, että pystyn hahmottamaan tiettyjä kaavoja ja patterneja siinä, miten elämäni on mennyt, ja miten sen on kuulunutkin mennä. Samaa näen myös muissa ihmisissä.

Kärsivällisyys on luultavasti avainsana siinä, kun uskoo, että kaikki lopun kaiken järjestyy. Kaikkea ei voi saada nyt tässä ja heti. Täytyy elää, ja samalla odottaa. Mitä sitä odottaa, mihin uskoo, sen voi jokainen päättää itse.